Holten is niet alleen een fantastische uitvalsbasis voor tal van uitjes in de omgeving, het is ook de perfecte plek voor een ontspannen vakantie in de natuur.

Vakantiepark Buitenplaats Holten

Vakantiepark Buitenplaats Holten ligt precies tussen het pittoreske dorpje Holten en het wat meer stadse Rijssen. Ze maken samen deel uit van de gemeente Rijssen-Holten, u kunt hier een breed scala aan activiteiten ondernemen. Wandelen, fietsen, recreëren, winkelen en varen – er is werkelijk voor ieder wat wils, voor jong én oud.

Omgeving Holten

Holten ligt in Salland, op de grens met Twente, en maakt onderdeel uit van Nationaal Park De Sallandse Heuvelrug – een bijzonder recreatie- en natuurgebied en een opvallende verschijning in het Overijsselse landschap. De heuvelrug is al van ver te zien, en het biedt ook prachtige uitzichten over golvende heidevelden en uitgestrekte bossen. In het Nationaal Park bevindt zich de laatste populatie korhoenders in Nederland en heeft daarnaast een bijzonder veelzijdige flora en fauna.

Holten ligt aan de voet van een van de meest zuidelijk gelegen bergen, de Holterberg. Dankzij haar ligging is zij een populair toeristisch dorp met veel recreatieve mogelijkheden en uitstekende horecavoorzieningen, in Holten én bovenop de Holterberg. De Holterberg wordt het hele jaar door tal van rustzoekers, natuurliefhebbers en actievelingen bezocht, en haar grootste trekpleister is de paarsgekleurde bloeiende heide in augustus. Er zijn voldoende parkeermogelijkheden bovenop de berg, vanwaar verschillende wandel- en fietsroutes u langs de mooiste plekken brengen.

Horecagelegenheden in Holten

In Holten en bovenop de Holterberg vindt u tal van horecagelegenheden en zelfs gerenommeerde toprestaurants. Na een lange wandeling of fietstocht heeft u dus volop keuze uit plekken om uw honger te stillen. Op de berg kunt u ook met de kinderen een potje midgetgolf spelen, hen laten kennismaken met de geheimen van de natuur in het bos van Daantje Das of een bezoek brengen aan het Natuurmuseum Holterberg.  

Er zijn in Holten ook diverse winkels en supermarkten te vinden voor uw dagelijkse boodschappen. Hier worden ook markten en braderieën georganiseerd en heeft u keuze uit tal van onafhankelijke winkeltjes. Holten is ook de perfecte uitvalsbasis voor verschillende uitstapjes in de omgeving van Twente. Het dorpje ligt aan de verkeersader A1 waardoor Hanzestad Deventer, Almelo, Hengelo en Enschede bijzonder goed en snel te bereiken zijn.

Waarom Holten bezoeken:

  • Gezellig dorp met terrassen, lunchrooms en grandcafés
  • Vele wandel- en fietsroutes naar en op de Holterberg
  • Verschillende musea, ateliers en exposities
  • Zomerse events en markten
  • Makkelijk te bereiken vanaf de A1
  • Ideale uitvalsbasis voor tal van uitjes in de omgeving

Bezoek de website van de gemeente Rijssen-Holten voor nog meer informatie en inspiratie over wat u allemaal in Holten kunt beleven.

Bekijk ons complete aanbod aan recreatiewoningen in Holten.