Van oude charmante dorpjes tot modieuze winkelsteden, van gezellige marktjes tot evenementen van topklasse, en van prachtige natuurgebieden tot bijzondere culturele bezienswaardigheden - Overijssel is een veelzijdige provincie waar je niet raakt uitgekeken.

Natuur

Overijssel bestaat uit vijf regio’s met elk een eigen karakter, wat hen verbindt zijn adembenemende mooie, gevarieerde en uitgestrekte natuurgebieden. De beste manier om al het moois dat Overijssel te bieden heeft te ontdekken, is dan ook met de fiets. Meer dan 2500 kilometer aan fietsroutes brengen je langs een constant veranderend landschap; van bossen tot open heide en bergen, door dorpjes en langs magnifieke boerderijen, langs rivieren en weilanden. Het typerende coulisselandschap laat je om iedere bocht en houtwal weer verbazen met haar schoonheid en verscheidenheid. Overijssel is natuurlijk niet voor niets uitgeroepen tot 5-sterren fietsprovincie.

Steden

Maar ook de dorpen en steden in Overijssel mag u niet missen, vooral niet de historische Hanzesteden zoals Zwolle en Deventer. De sporen van een welvarend en roemrijk verleden zijn duidelijk terug te zien in de stadsmuren en -poorten, karakteristieke koopmanshuizen en de historische stadscentra. De wijk Roombeek, in Enschede, schetst een compleet ander beeld door de wederopbouw met moderne architectuur na de vuurwerkramp. Het pittoreske Ootmarsum staat weer bekend als kunststadje waar tal van kunstambachten worden bedreven. In Giethoorn, het ‘Venetië van het Noorden’, vaar je met een fluisterbootje door de schilderachtige kanalen en grachten, geflankeerd door rietgedekte huisjes en boerderijen.

Winkelen

Het winkelaanbod in Overijssel is groot en divers, van bekende modemerken tot onafhankelijke boetiekjes, en van speciaalzaken tot winkelcentra. Bezoek bijvoorbeeld Enschede, Almelo en Deventer om een middag te shoppen, en vlijt u zich daarna neer op een van de vele terrasjes. Wilt u liever wat cultuur snuiven? Dan hebt u ruime keuze uit tal van musea en kastelen waar u meer leert over de (recente) geschiedenis van Overijssel en haar regio's.

Culinair

Overijssel is een provincie van fijnproevers, mede dankzij de vele heerlijke streekproducten en seizoensproducten die hier worden geteeld. Koop verse groenten en fruit, of huisgemaakte producten, bij een boerderij, of laat u culinair verrassen in één van de 13 Michelin-sterrenrestaurants, zoals Hoog Holten in Holten.

Evenementen

Het immer gastvrije Overijssel organiseert het hele jaar door ook tal van bruisende evenementen voor jong en oud. Van lokale markten en braderieën tot muziekfestivals – er is altijd ergens wel wat te doen. Ga lekker los op het Bevrijdingsfestival in Zwolle, snuffel door tal van boeken op een boekenmarkt in Deventer, en bezoek de grootste kermis van het oosten in Hengelo.

Wilt u meer informatie over wat er in Overijssel allemaal te zien en te beleven valt, bezoek dan de website van de provincie, en laat u zich inspireren.

 

Waarom Overijssel bezoeken:
-Prachtige uitgestrekte natuurgebieden
-Wandelen, fietsen, sporten en avontuur
-Bruisende steden en authentieke dorpen
-Tal van musea, galeries en ambachten
-Volop winkelmogelijkheden
-Voor een actieve of ontspannen vakantie

 

Bekijk ons aanbod aan recreatiewoningen in overijssel.