Rijssen, op nog geen 5 kilometer van Vakantiepark Buitenplaats Holten, maakt samen met Holten onderdeel uit van de gemeente Rijssen-Holten. Het is een zeer gezellige stad met een breed scala aan winkels en uitstekende restaurants. Rijssen ligt midden in de vruchtbare Reggestreek, zo genoemd naar de rivier de Regge, en heeft prachtige landerijen waar u het vee op de uitgestrekte weiden ziet grazen.

Veel voorzieningen in Rijssen

Rijssen ligt in Twente en heeft naast mooie natuurgebieden, zoals het nabijgelegen Nationaal Park De Sallandse Heuvelrug, ook veel voorzieningen. Rijssen staat namelijk bekend als regionale winkelstad en heeft een gevarieerd aanbod aan winkels in de mode en lifestyle-branche. U kunt dus gemakkelijk een of enkele dagen al winkelend doorbrengen. Krijgt u wat trek na al dat wandelen? Dan heeft Rijssen ook een groot aantal verschillende restaurants en lunchrooms waar u uw honger kunt stillen, en even op een terrasje in de zon kunt genieten.

Activiteiten en uitjes in Rijssen

In Rijssen worden ook regelmatig leuke activiteiten en events georganiseerd, zoals de Lifestyle Dagen in het voorjaar en de gezellige lommerdmarkten in de zomer. Op maandag en zaterdag is er een markt in het centrum van Rijssen, en u kunt overal gratis parkeren – met uitzondering van parkeergarage De Hoge Wal. De zondagsrust wordt in dit christelijke stadje nog in ere gehouden.

Bezienswaardigheden in Rijssen

Er zijn ook verschillende bezienswaardigheden in Rijssen; wanneer u de stad bezoekt mag u de Pelmolen zeker niet missen. In het Rijssens Museum in Kasteel De Oosterhof leert u meer over de geschiedenis van de stad, en de ligging van het museum is een bezoek al meer dan waard. Wilt u wat meer van de omliggende omgeving ontdekken, dan kunt u naar hartenlust wandelen of fietsen (Rijssen werd in 2015 nog uitgeroepen tot Beste Wandelgemeente), met een fluisterbootje of kano op de rivier De Regge varen, paardrijden langs de akkers of met een koets of huifkar door de natuur trekken.

Omgeving Rijssen

Rijssen is ideaal gelegen als u meer van Twente en Overijssel wilt ontdekken. De stad ligt dichtbij de A1 waardoor u binnen korte tijd in steden zoals Almelo, Hengelo, Enschede en Hanzestad Deventer bent. Als u met de kinderen vakantie viert in Rijssen dan zullen zij een daguitje naar Avonturenpark Hellendoorn, op nog geen 20 minuten rijden, ook fantastisch vinden. De gezellige stadjes Nijverdal en Wierden liggen op nog geen kwartiertje rijden.

Waarom Rijssen bezoeken:

  • Gezellige modestad met veel winkels en restaurants
  • Activiteiten, events, markten en braderieën
  • Op nog geen 20 minuten van Avonturenpark Hellendoorn
  • Bezienswaardigheden zoals de Pelmolen en het Rijssens Museum
  • Wandelen, fietsen, paardrijden en varen over de Regge
  • Makkelijk te bereiken vanaf de A1
  • Ideale uitvalsbasis voor tal van uitjes in de omgeving

Bezoek de website van de gemeente Rijssen-Holten voor nog meer informatie en inspiratie over wat u allemaal in Rijssen kunt beleven.

Bekijk ons complete aanbod aan recreatiewoningen in Rijssen.