Glooiende landschappen, uitgestrekte bossen en kabbelende riviertjes. Statige landhuizen en kastelen, en monumentale boerderijen met weiden waar het vee op graast. Het prachtige Nationaal Park De Sallandse Heuvelrug, met schitterende vergezichten over de bloeiende heidevelden. De oude Hanzestad Deventer en pittoreske dorpjes, met een gastvrijheid die u niet snel ergens anders vindt. Dat is Salland.

Ontdekkingstocht door stad en land

Salland is een adembenemend stukje Nederland dat bijna on-Nederlands is. Het ligt tussen de rivier de IJssel en de Sallandse Heuvelrug, en is een uniek vakantiegebied dat ontzettend veel te bieden heeft. Salland moet u zelf ervaren; al wandelend of fietsend door de afwisselende natuur, langs de IJssel, door de dorpjes en in het historische Deventer. Salland biedt, waar u ook bent, een schitterend decor voor uw ontdekkingstocht door stad en land.  

Voor ieder wat wils

Er is voor iedereen wel iets in Salland; natuur en cultuur, ontspanning en activiteiten, en dat het hele jaar door. Ieder seizoen is er wel weer iets nieuws te ontdekken. Van april tot en met juni is er Salland Aspergeland, met tal van leuke activiteiten rondom de asperges. Op de Sallandse Heuvelrug en de Holterberg, een van de bergen van dit natuurpark, lopen in augustus de heidevelden uit en ziet u een zee van paarse bloemen. Gezellige dorpen en steden zijn natuurlijk het hele jaar te bezoeken, en er worden tal van (sportieve) evenementen, markten en braderieën georganiseerd.

Activiteiten en uitjes in Salland

Wilt u meer te weten komen over de geschiedenis van Salland, de Sallandse Heuvelrug, het historische Deventer of de landgoederen, dan kunt u tal van musea, kastelen en galeries bezoeken. Wilt u van de natuur genieten, dan heeft u ruime keuze uit natuurgebieden, of maakt u een rondvaart over de Regge of de IJssel. Wilt u graag actief zijn, dan kunt u bijvoorbeeld meedoen aan de Sallandse Wandelvierdaagse, of buitensporten ondernemen zoals mountainbiken en paardrijden. Gaan de kinderen mee? Dan is een uitje naar Avonturenpark Hellendoorn een leuk idee.

Eten in Salland

In Salland weet men ook wat lekker eten is, dan merkt u wel in een van de vele uitstekende restaurants, cafés, lunchrooms en bistro’s waar u zich kunt neervlijen na een dag in de natuur te hebben doorgebracht. Er wordt alles aan gedaan om u het beste uit Salland voor te schotelen en, omdat hier gastvrijheid hoog in het vaandel staat, kunt u ook de tijd nemen om van al dat lekkers te genieten. Vergeet ook niet de vele streekproducten zelf te proberen, en gaat u vooral langs bij een van de ontelbare boerderijwinkels en speciale dorpszaakjes waar men heerlijke zelfgemaakte producten verkoopt; van likeuren en wijnen, kazen en roomijs, ambachtelijk brood, jam en honing tot de beroemde kruidkoek van de Deventer Koekwinkel. 

 

Waarom Salland bezoeken:

  • Natuur, cultuur, rust en activiteiten
  • Bijzondere dorpjes, oude landgoederen en authentieke boerderijen
  • Een van de oudste steden van Nederland: Hanzestad Deventer
  • Overheerlijke streekproducten
  • Prachtige wandel- en fietsroutes
  • Volop activiteiten, het hele jaar door

 

Bezoek de website van Salland voor nog meer informatie over dit gebied, en inspiratie over dingen die u hier allemaal kunt ondernemen.

Bekijk ons complete aanbod aan recreatiewoningen in Salland.