Twente. Het landgoed van Nederland, bevolkt met nuchtere Tukkers die bekend staan om hun gastvrijheid en u graag laten proeven van het heerlijke leven in het oosten des lands. En dat leven kent vele facetten; bijzondere natuurgebieden, heerlijke culinaire scene, bruisende festivals en evenementen, schitterende landgoederen en kastelen, authentieke boerderijen en natuurlijk kunst en cultuur. Zoekt u een plek waar u kunt ontspannen en onthaasten, waar u lekker kunt sporten, of waar u zich kunt onderdompelen in gezelligheid en sfeer; in Twente vindt u het allemaal.

Natuur in Twente

De beste manier om van al het moois dat Twente te bieden heeft te genieten, is door te wandelen en te fietsen. Het landschap is ontzettend gevarieerd; bossen, weilanden, heide en landgoederen wisselen elkaar af. Het typerende coulisselandschap zorgt ervoor dat u om iedere houtwal en heg een prachtig nieuw uitzicht hebt. En met 1500 kilometer aan fietsroutes door dit mooie gebied bent u dus ook wel even zoet.

Steden in Twente

Naast een schitterende natuur heeft Twente ook bijzonder veel levendige steden en gezellige dorpen. Het bruisende Almelo, de groenste stad van Overijssel; het moderne Enschede, de modestad van Twente; het energieke Oldenzaal, waar altijd wat te beleven valt; het sfeervolle Ootmarsum, waar u het authentieke Twente ervaart; en niet te vergeten het pittoreske Holten, aan de voet van de Holterberg en een perfecte uitvalsbasis voor een actief dagje uit.

Maar Twente heeft nog veel meer mooie moderne en historische steden met een breed scala aan bekende modewinkels en boetiekjes, heerlijke terrassen, goede restaurants en lunchrooms, musea en galeries, en prachtige oude kastelen met onder architectuur aangelegde tuinen. Vergeet ook niet tijdens uw ontdekkingstocht door de natuur en langs boerderijen enkele boerderijwinkels te bezoeken. Op het boerenland is namelijk, naast verse groenten en fruit, veel lekkers te vinden dat op traditionele wijze is gemaakt; ijs, jams, sauzen, brood, kaas en zelfs heerlijke wijnen.

Activiteiten en Evenementen in Twente

Met zoveel natuurschoon om u heen zult u maar al te graag van het buitenleven willen genieten, en dat kan! Wandelen en fietsen natuurlijk, maar ook boottochtjes maken, mountainbiken, hiken in de bossen, paardrijden of een paardenevenement bezoeken zoals CSI Twente of Military Boekelo. U kunt ook meedoen aan talloze sportieve evenementen zoals de Triathlon van Holten, een wandelvierdaagse of de fietstour tijdens Ronde van Overijssel. Na een dagje activiteit weer terug naar de ontspanning? Dan kunt u zich in de watten laten leggen tijdens een wellnessarrangement met een breed scala aan massages, peelings, ontspannende baden en beautybehandelingen.

 

Waarom Twente bezoeken:

  • Natuur, cultuur, sport en ontspanning
  • Moderne winkelsteden en authentieke dorpjes
  • Jaarlijkse evenementen, markten en braderieën
  • Prachtige wandel- en fietsgebieden

 

Voor meer informatie over wat Twente allemaal te bieden heeft, kunt u de website van Twente bezoeken.

Bekijk ons complete aanbod aan recreatiewoningen in Twente.