Veelgestelde vragen

Wat houdt nettorendement nou eigenlijk in?

Vaak wordt er in de markt geadverteerd met hoge rendementen. Achteraf worden hier dan nog allemaal verschillende kosten afgehaald. Dit is bij Buitenplaats Holten absoluut niet het geval. Nettorendement is daarom ook echt netto! Achteraf worden er geen kosten vanaf gehaald waardoor het kostenplaatje van uw investering op een transparant wijze naar u gecommuniceerd wordt.

Wat zijn de mogelijkheden bij het beleggen in een recreatiewoning?

Beleggen in een recreatiewoning, met volledige verhuur, is een steeds populairder wordend alternatief voor banksparen. Naast de verschillende fiscale voordelen die het biedt, evenals een aantrekkelijke verhuuropbrengst, beschikt u namelijk ook over een eigen recreatiewoning waar u tijdens een vakantie of weekendje weg van kunt genieten. Vakantiepark Buitenplaats Holten beschikt over verschillende interessante investeringsobjecten; ruime en luxe recreatiewoningen in Twente.

Wanneer kunt u een kijkje nemen in een van de woningen?

Elke zaterdag heeft Buitenplaats Holten ‘Open Huis’. Van 13:00 uur tot 16:00 uur bent u van harte welkom. De koffie staat voor u klaar. Wilt u graag een persoonlijke afspraak, dan kunt u contact opnemen met Bert van de Maat via T: 0548 – 540 610 of E: info@buitenplaatsholten.nl .

Hoe financier ik mijn recreatiewoning?

Buitenplaats Holten kan u hier advies over geven. Vraag naar de mogelijkheden.

In welke box wordt een tweede huis belast bij de inkomstenbelasting?

Een recreatiewoning of tweede huis wordt voor de inkomstenbelasting belast in box 3 tegen de WOZ-waarde. Een voorwaarde wat hierbij van toepassing is, dat de recreatiewoning niet als hoofdverblijf wordt gebruikt.

Als ik een recreatiewoning aanschaf, hoe zit dat dan met de btw van 21%?

Een voordeel bij de koop van een recreatiewoning is dat u de 21% omzetbelasting op de aankoop terugkrijgt. Daarbij hoeft u over de verhuur slechts 6% omzetbelasting af te dragen. Ook de omzetbelasting op de exploitatie en het onderhoud kan teruggevraagd worden. Gedurende 10 jaar geldt dan een herzieningsregeling. Als deze 10 jaar verlopen zijn, kunt u de recreatiewoning zonder btw verkopen.

De 21% btw op de aanschaf van de recreatiewoning kan ik dus terugkrijgen, maar moet ik dan niet de 6% btw van de verhuuropbrengst afdragen aan de belastingdienst?

U moet over de verhuur 6% omzetbelasting afdragen.

Mocht ik mijn recreatiewoning weer te koop zetten, hoe zit het dan met de btw?

Na aanschaf van de recreatiewoning geld gedurende 10 jaar een herzieningsregeling. Als deze 10 jaar zijn verlopen kunt de recreatiewoning zonder btw verkopen.

Wat zijn de voordelen van beleggen in een recreatiewoning met volledige verhuur?

 Btw-aftrekbaar, zowel bij een privé- als zakelijke aankoop

✔ Zeer aantrekkelijk rendement van 6% over 10 jaar bij volledige verhuur

 Professionele verhuurorganisatie neemt u het werk uit handen

 Luxe, vrijstaande woningen op eigen grond

 Recreatiewoning wordt sleutelklaar opgeleverd

✔ Onderhoudsvrij woningen door duurzame materialen

 Inzicht in de kalender en verhuuropbrengsten in het online portaal

Wat is het aanbod aan accommodaties en wat is de inrichting hiervan?

Bekijk alle recreatiewoningen

Staan alle recreatiewoningen op eigen grond?

Ja, alle vrijstaande en luxe woningen staan op eigen grond.

Is Buitenplaats Holten aangesloten bij andere organisaties?

Buitenplaats Holten is samenwerkend met het professionele verhuurbedrijf Vakantiepark & Camping Mölke in Zuna. Daarbij zijn beide bedrijven aangesloten bij o.a. Booking.com, Novasol en Expedia.

Hoe weet ik wat de verhuuropbrengst is van mijn recreatiewoning?

Als eigenaar van een recreatiewoning kunt u toegangsrechten verkrijgen voor het boekingssysteem. Hierin heeft u een perfect overzicht van de verhuur en opbrengsten van uw accommodatie.

Op welke opties heb ik m.b.t. de verhuur van de recreatiewoning?